Szemöldök időutazás 1.

Szemöldök sminktetoválás Magyar Zsuzsával 1.

 

Még több szemöldök sminktetoválás 2017 IDE KATTINTVA LÁTHATSZ

Nézzük milyen szemöldök trendek voltak régebben.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Hogyan változott a szemöldök divat? – 100 éves Időutazás- Korok szemöldök divatja 

Hogyan változott a szemöldök divat? – 100 éves Időutazás- Korok szemöldök divatja 1. rész

1

A sminkelés és a fodrászat terén is egyre divatosabb vintage stílusirányzat ihlette ezt a bejegyzésemet. A valami régi és valami modern receptből sokszor nem hiába a szemöldök az, amit inkább az aktuális divat szerint formáznak. A hódító útjára indult vintage stílusú makeup-okhoz évtizedenként más- és más stílusú szemöldök volt a divat, melyeket a következőkben be is mutatok nektek érdekességképp, nem inspirációként.

 A nők évezredek óta sminkelik magukat, gondoljunk csak bele már Kleopátrának is az ókorban meg voltak a saját szépség praktikái és persze a kornak is meg volt a saját női ideálja.

A szemöldök volt az arc kifejező ereje, a szemöldök jelentősen meghatározza az arc kifejezését, hangulatát. Tudták ezt a történelem nagyasszonyai is.

A középkorban a sápadt arc volt a kívánatos és a hangsúlyos, így a szemöldököt még az is előfordult, hogy leborotváltak, de ha esetleg nem tették a több rétegnyi púdertől (rizsportól), amit bőrük fehérebbé tétele miatt magukra tettek szemöldökük igen halovánnyá vált.

2
3

Sokan talán elborzadunk ennyi szomorúságtól és diszharmóniától, melyet csakis a szemöldökének köszönhet korának ideálja.

Időutazásunk első igazi állomása az 1910-es és 20-as évek. A színésznőkért rajongtak és utánoztak is őket, így az ezekben divatosnak számító „vonal szemöldök” megalkotásától sem riadtak vissza. Akinek természetes szemöldök formája nem tette lehetővé ennek kialakítását, azok teljesen leborotválták és tussal rajzolták fel maguknak. Mindenki Katrin Hapbunért rajongott a 20-as évek végén, 30-as évek elején.

4

 5

Katrin Hapburn szemöldöke a 20-as 30-as években természetes és igazán szép volt a mai ízlés szerint is…de

 6 …az 1930-as, 40-es évek sem a természetesség jegyében teltek. Bár a drámaiság új értelmet nyert, mert az egyenes vonalból egy kerekebb, magasabb ív lett az új divat, a vastagság nem sokat változott, még mindig a vékony számított sikkesnek. A szemöldökdivatot Marlene Dietrich színésznő/énekesnő megjelenése tükrözi a leginkább vékony, kerek formájával, melynek kezdőpontja az arc T-vonalához közel helyezkedik el.
 7

Lauren Bacall lett a következő szépségideál…A 1940-50 között vastagodni kezdett az ideálisról kialakított elképzelés. A szemöldökök már karakteresebbek és hosszabbak lettek. Természetes hatású, vastagabb, ápolt szemöldökkel pompáztak a vörös szőnyegen a sztárok.

 8

Az ötvenes évek elején a korábban már jól bevált íves, némileg viszont sötétebb és hangsúlyosabb szemöldök volt a jellemző, melyet olyan híres nők is viseltek már, mint  Audrey Hepburn.

 9 Az ötvenes évek elején a korábban már jól bevált íves, némileg viszont sötétebb és hangsúlyosabb szemöldök volt a jellemző, melyet olyan híres nők is viseltek már, mint  Audrey Hepburn. Gondoljunk csak bele olyan nők is, mint Marilyn Monroe a különleges szépségük és karakteres szemöldökük  által váltak szépségikonná!
 10 Elizabeth Taylor az 1950-as évek egyik kiemelkedő szépsége, többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas angol–amerikai színésznő. Hangsúlyos, íves , sötét és vastag szemöldökkel hódított ebben az évtizedben.
 11

Az 1960-as években a magasabb ív és meghatározó küllem volt a jellemző, mely viszont az előző évtizedhez képest vákonyabbá vált. Az isteni Lolo,

 12  valamint Sophia Loren a gyönyörű naturális szépségű színésznőnek is ilyen szemöldöke volt és tökéletes kiegészítője volt megjelenésének. A többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas olasz filmszínésznő követendő példakép volt a Hölgyek számára.

Ugorjunk egy kicsit a következő érdekes évtizedre, mely megosztotta a nők véleményét a tökéletes szemöldökkel kapcsolatban. A 70-es években elkezdett erősödni a természetes vonal és meg is született a szinte már bozontos hippi szemöldök , míg a disco rajongók vékonyabb, ívesebb megjelenést preferálták. Tarts velünk legközelebb!

Az idei divat a természetesség jegyében tombol, de a legtrendibbek akkor lehetünk, ha egyéniségünkhöz és arcunkhoz illő sminket és szemöldököt viselünk.  Ne félj megmutatni egyéniséged, hangsúlyozd szépséged egy karakteres szemöldökkel, mely előhívhatja természetes báját arcodnak!
19

A mai szemöldök sminktetoválásban is a szálas hatás hódít. Lehet szőke, barna vagy egészen sötét, satírral kombinált vagy csak szálhatású, néha satíros. Melyik sztár szemöldöke illik hozzád? részletek: /sztar_szemoldok_hozzad

2015-ig és a mai idők legtrendibb szemöldökei itt:

A mai szemöldök sminktetoválásban is a szálas hatás hódít.

Lehet szőke, barna vagy egészen sötét, satírral kombinált vagy csak szálhatású, néha satíros.

A Legtrendibb és legmodernebb technikával készített szemöldök sminktetoválások, minden bőrtípusnak a legtartósabb és legtermészetesebb. Ha már van meglévő elrontott sminktetoválásod, ma már nincs lehetetlen!

Itt.  Magyar Zsuzsa ” Művészet a Sminktetoválásban”

Munkáim 2017-ből

munkáim 2018-ból

Szeretnél Te is szép szemöldököt?

 

magyar_zsuzsa_sminktetovalas_pmu_szemoldok_sminktetovalas_budapest 11

munkáink 2016- ból…

magyar_zsuzsa_trendi_szemoldok_tetovalas_luxus_kozmetikai_tetovalas (2)magyar_zsuzsa_trendi_szemoldok_tetovalas_luxus_kozmetikai_tetovalas (4)magyar_zsuzsa_trendi_szemoldok_tetovalas_luxus_kozmetikai_tetovalas (5)magyar_zsuzsa_trendi_szemoldok_tetovalas_luxus_kozmetikai_tetovalas (6)magyar_zsuzsa_trendi_szemoldok_tetovalas_luxus_kozmetikai_tetovalas (7)