Creative technikák és kihívások

Creative technikák és kihívások

Kreatív technikai innovációk a SMINKTETOVÁLÁSBAN

KÜLÖNLEGES ESETEK – különleges megoldások – A tetováltatni vágyó vendégek jelentős részének már van egy korábban készített sminktetoválása, ami gyakran állít minket különböző mértékű kihívások elé. Az alábbi esettanulmányok jellegzetes példákat mutatnak be.

Adott feladat körültekintő elemzésével és a technikák megfelelő ötvözésével vághatunk bele sikerrel az ajakpigmentálások javításába és/vagy eltávolításába – e terület különleges eseteit tekinthetjük meg az alábbiakban. Heges ajkak pigmentálása Az elv a régi, akkor várható megfelelő esztétikai eredmény, ha minimálisra tudjuk csökkenteni a sérült szövetekben a pörkképződést.  A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően a heges ajkak biztonságos sminktetoválása egyre szélesebb körben lehetséges – lásd fotónkon a gyógyulás utáni állapotot!

Ne feledjük azonban, hogy az atrófiás hegekben a pigment migrálhat!

Külső ártalmak okozta károsodások

Bizonyos esetekben több külső (pl. photo-aging, dohányzás) ártalom okozta sérülés is található az ajak felületén, melyet gyakran még egy herpesz is súlyosbít.

Annak érdekében, nehogy foltos színű vagy hiányos pigmentáltságú munka kerüljön ki a kezünk alól, speciális technikákat kell ötvöznünk, hogy biztonságos és esztétikus alkotást készíthessünk.

Organikus és nem-organikus pigmentek eltávolítása

A lila, fekete és szürke pigmentek ajkakról való szakszerű eltávolítása az ajakról még ma is gyakori feladat sajnos. Minden ilyen esetben érdemes feltárni a pontos előzményeket és kielemezni az eltávolításra szánt pigmentek jellemzőit A divat és az igények  gyorsan változnak. A túlzó méretű, esztétikailag nem megfelelő ajakpigmentálások eltávolítása szempontjából nem mindegy, hogy milyen festék került a bőrbe. Helyes információk birtokában és a megfelelő technikák bevetésével szerencsés esetben már egyetlen kezeléssel is teljesen eltűntethetjük a nem kívánt ajaktetoválást, akár lila, akár bordós-fekete színű.

Ismeretlen eredetű bordós-fekete tetováló festék eltávolítása – az egyszeri alkalom előtt, és közvetlenül utána.

Tinta jellegű lila tetoválás eltávolítása, és az új sminktetoválás utáni gyógyult állapot.

A szintetikusan előállított organikus pigmentek jól koptathatóak – a fotón 5 kezelés eredménye látható

A vasoxid-tartalmú pigmentek eltávolítása egyrészt hosszadalmas lehet, másrészt nem kívánt mellékhatása lehet az atrofiás hegek kialakulása. Ilyenkor érdemes bőrpróbát végezni egy pici területen. A fotón vas-oxid tartalmú pigmentálás, alul 1 lézeres kezelés után, felül 7 orvosi lézer kezelés után és foltban savas eltávolító folyadék bejuttatása után:

Ismeretlen eredetű pigment, szürke foltos végállapottal – egyetlen kezeléssel az eltávolítás után 5 héttel a szürke flekkek eltűntek.

Kreatív inspirációk

Lips Satin ajakpigmentáció

Cél a tökéletes formai megjelenés és észrevétlenül természetes, selymes natúr hatás elérése.

Brilliantlips – játék a színekkel

A ajkak formájának szépsége a felragyogó árnyalatokban bontakozik ki. Cél az optikai volumenjavítás az ajak méretének arányosabbá tételére a tekintet ráirányításával a legszebb pontokra.

Implantált ajkak pigmentálása

Az implantátum nyomán előfordulhat, hogy az ajak periférikus keringése mérséklődik, melynek következtében halovánnyá, sápadttá válik a bőrfelület. A vízfesték-hatással készült pigmentálások természetes és esztétikus hatást kölcsönöznek a volumenében implantátummal megnövelt ajkakon:

Selyemfényű akvarell-pigmentálás előtte és egy év múlva implantált és camuflage-pigmentekkel kisebbített ajkakon.

Porcelain Shine & Filled lips – a fotón 1-1 beavatkozás eredményét láthatjuk a (vendégfotó):

Nagy kihívást jelent a cholasma az ajkakon. Érdemes – a pigmentálás regenerálódási idejét is beleszámolva – ősztől-tavaszig elvégezni a korrekciót, hiszen a pigmentálás procedúrája önmagában rizikófaktort jelent a melanociták túlzott aktivitására. Intenzíven fedő orangepigmentek alkalmazásával az esztétikai megjelenés javítható:

A cikkben megjelenő munkákról további részleteket, fotókat és videókat tekinthetünk meg itt:

Vitiligo korrekciós pigmentátása

Az esettanulmányok és minden munka a Magyar Zsuzsa PMU Art tulajdonát képezi.
Minden jog fenntartva ©

KÉRJ ÁRAJÁNLATOT ONLINE!

Magyarországon, egyedülálló módon nálam egy kézben összpontosul a legmodernebb ajak, szem, szemöldök sminktetoválás és a régi, rossz sminktetoválások javítása, eltávolítása, akár új smink tetoválásod mellett a részleges eltávolítás kivételes lehetőségével.

Írj nekünk üzenetet, vagy keress minket telefonon! 
Cím: 1052 Budapest, Régi posta utca 4.

Töltsd ki űrlapunkat és küldd el, vagy üzenj Facebook Messengeren, a jobboldalt látható ikonra kattintva.

Ajánlatkérés

KÉRJ ÁRAJÁNLATOT ONLINE!

Magyarországon, egyedülálló módon nálam egy kézben összpontosul a legmodernebb ajak, szem, szemöldök sminktetoválás és a régi, rossz sminktetoválások javítása, eltávolítása, akár új smink tetoválásod mellett a részleges eltávolítás kivételes lehetőségével.

Írj nekünk üzenetet, vagy keress minket telefonon! 
Cím: 1052 Budapest, Régi posta utca 4.

Töltsd ki űrlapunkat és küldd el, vagy üzenj Facebook Messengeren, a jobboldalt látható ikonra kattintva.