Szemhéj sminktetoválás szemhéjplasztika után

Az esztétikai műtétek után a szemhéj sminktetoválás lehetőségei, buktatói

magyar_zsuzsa_angol_nyelven_sminktetovalas_budapest

Mindannyian emlékszünk, az 1990-es évektől a szépészeti beavatkozások robbanás szerűen elterjedtek, ezzel sok zavaró esztétikai problémától egyszerűen megszabadulhattak a hölgyek.
Természetesen a következő években a szemhéjkontúr sminktetoválásban is új feladatokat állított elénk.

20180506_072439

Ma már az sem ritka, hogy valaki úgy kerül hozzánk, hogy már 2 szemhéj plasztikán is túl szép szemhéjkontúrra vágyik.

Természetesen felkészült vagyok ilyen esetekre is.

De hogyan változnak a szemhéj plasztika után a bőr tulajdonságai?
A szemhéj plasztika egy minimális heggel gyógyuló, később szinte láthatatlan beavatkozás.

Sok esetben gyönyörűen gyógyult plasztikázott szemhéjakkal találkozom, ahol hajszál vékony, a környezeténél 1-2 árnyalattal világosabb vonalacska árulkodik csak az előzményekről. Ez részben kiváló orvosokon múlik, másrészt – még ez mellett is szükséges faktor – a bőrtípus sajátosságai is fontos szerepet játszanak. Mindezt figyelembe véve is – mégiscsak műtött szemhéj, van egy vékony merev hegvonal, ami másképp viselkedik a munka során, és néha még találkozik is a sminktetoválás lehetséges vonalával. A plasztikázott szemhéj természetesen a pigment bejuttatása során hamarabb és hevenyebben reagál a fizikai beavatkozásokra: várhatóan ab ovo nehezebben jut be a pigment, számítanunk kell arra is, hogy haematoma és öedema kísérheti a munkánkat, mely kockázatot jelent a mellékhatások területén. Szerencsére vendégeink is jól tájékozottak többnyire, és jól mérik fel, melyik módszert érdemes választaniuk. Van, hogy eleve ránk bízzák a döntést.
Lehet ennek ellenére egy előzetes plasztikai beavatkozás után szemhéj sminktetoválást kérni?

A válasz szerencsére IGEN. Van olyan módszer, mellyel nagy biztonsággal megoldható a plasztikázott szemhéj sminktetoválása is.

20180506_071817

20180506_082008

2015szemhej_esettanulmany

A hosszabb távú mellékhatások, mint pl. festék megfolyás lehetősége még akkor is minimális lehet, ha a műtét vonala igen közel esik a szemhéj sminktetoválás vonalához. Természetesen a kulcs a hogyan. A sminktetoválás nem kevés felelősség. Általános esetben jó lehet az általános prototokoll. Speciális esetben csak speciális protokoll alkalmazása vállalható.

Általánosságban igaz, a nem hipoallergén módszer is sokféle lehet mind fájdalom, mind egyenletesség, mint a pigmentek sikeres beépülése területén.

El is felejtődik a hatalmas piaci dömping hatására, hogy itt nem csak ügyes kozmetikus szükséges, egy jó gép és olcsó ár… A bőr nem papír, ahol odahúzom és ott van. Szakami ambivalencia a gazdaságos szemtetoválás, mint fő szempont kontra plasztikázott szemhéj, vagy lézeres szemműtét után.
A szakmai vezetésem alatt a nem hipoallergén módszer is egyenletes, precíz, és kíméletes eljárás, mely kedvező árban a lehetséges legjobb, de esztétikai plasztikai műtét után nem nyújtja a biztonságot.
„Saját felelősségére” -?
A sminktetoválás nem kis beavatkozás és felelősség.

Egyrészt sminktetováló kozmetikus felelőssége, hogy felkészült legyen a témában, a Vendéget megfelelően tájékoztassa, és a szakmai szempontok szerint megfelelő módszert ajánlja ( a legtöbb sminktetováló nem rendelkezik megfelelő technikai berendezéssel, vagy ha igen, a speciális protokoll egy következő kritérium, valamint a megfelelő számú esettanulmány szükséges).

A Vendég felelőssége, hogy a részére előkészített, gondosan összeállított Tájékoztatót alaposan olvassa el, és úgy írja alá, hogy megértette a kockázatot. Ezután az alkalmazható módszer választásánál a szakembernek kell mérlegelnie, és döntenie. Nem érdemes átlépni a szakmai érvek diktálta határokat semmilyen egyéb indokra és kifogásra.
Nem is gondolják a vendégek, hogy van kockázat – egy szerencsésen végződő eset…

2015esettanulmany_szemhej3b

Jó, hogy a vendégem minket választott újra, igaz, ezt másik sminktetoválásának kapcsán elégedettsége alapján, de most a kedvező ár motiválta.
Történt mégis, hogy egyszer csak, hogy kedves visszatérő vendégem – másik nálunk készült sminktetoválásával elégedett – egy plasztikázott szemhéjjal a székben és az olcsóbb módszerre jelentkezett be, mert ezt találta kedvezőnek…
Átbeszéltük újra a lehetséges kockázatokat, amiket ő is olvasott, csak ennek ellenére ezeknek nem tulajdonított jelentőséget.

Természetesen utána már Ő is megértette, és örült, hogy minket választott a 220km távolság ellenére is, mert sikerült elkerülnie valamit, amiről nem is gondolta volna, hogy rizikós.

2015szemhejplasztika_esettanulmany4

Az enyhe haematonma gyorsan rendeződik.Látható, hogy a szemhéj plasztika gyönyörűen gyógyult, mégis kockázat a sminktetoválás folyamán.

2015szemhejplasztika_esettanulmany5

Általános esetben jó lehet az általános protokoll. Speciális esetben csak speciális protokoll alkalmazása vállalható.

Kiemelten fontosnak tartom, hogy a speciális esetekben a sminktetoválás előtt vagy személyes konzultáción tűzzük ki a kezelési tervet árajánlattal, vagy eljuttatom vendégeimnek a Tájékoztatót, mely részletesen kitér a módszer választásának kritériumaira.

2015szemhejplasztika_esettanulmany6
A műtéti heg és a sminktetoválás vonala keresztezi egymást a külső végeken.

Amennyiben plasztikai beavatkozás történt a szemhéjon, vagy valaki látásjavító lézeres szemműtéten esett át, esetleg anyajegyek, fibrómák vannak, voltak a felületen, akkor gép, pigment, érzéstelenítő, gép beállítás, munkamódszer területén) csakis a szakmai érvek szerint elfogadható megoldást választjuk.
A kilógó régi, elcsúszott vagy eleve nem jó vonalrészeket szükség esetén eltávolítjuk.

magyarzsuzsatattoorepaireye20180325n

magyarzsuzsasminktetovalas_180520h

magyarzsuzsatattoorepaireye20180325

magarzsuzsapmurepaireye201803

magyarzsuzsasminktetovalas_180520n

Munkáink 2017 előtt:

2015esettanulmany_szemhej2

szemhej_sminktetovals_magyar_zsuzsa_plasztika_utan

Magyar Zsuzsa-szemhéj sminktetovalas-Budapest-kozmetkai sminktetovalas-tetovalas javitas-eltavoltas

Magyar Zsuzsa-szemhéj sminktetovalas-Budapest-kozmetkai sminktetovalas-tetovalas javitas-eltavoltas

magyar_zsuzsa_sminktetovalas_szemhej_plasztika_utan

????????????????????????????????????

 

magyar_zsuzsa_sminktetovalas_201801 (5)

 

magyar_zsuzsa_szemhejsminktetovalas_plasztika_utan_budapest_2017 (3)